Els equips de

MAMIS i PAPIS

 

El hockey herba és un esport tècnic i exigent, però això no treu que les persones adultes no puguin aprendre a jugar, competir i divertir-se practicant aquest esport.

Des de fa uns anys, els clubs de hockey disposen dels anomenats equips de “mamis” i “papis”, formats per jugadores i jugadors que, tot i no haver practicat abans aquest esport, s’animen a descobrir-lo. Normalment són pares i mares dels mateixos jugadors i jugadores de les escoles dels clubs que decideixen fer el pas i apuntar-se ells mateixos a provar, ja sigui per poder compartir l’esport dels seus fills o filles, per raons socials o, simplement, per fer una activitat esportiva i competitiva.

Tot i el seu nom, no fa falta ser pare o mare per sumar-s’hi. Les condicions per a poder federar-se són tenir més de 39 anys, en el cas dels homes, o més de 34, en les dones, i no haver jugat abans a hockey herba, haver-ho fet només en categories inferiors (fins a juvenil) o haver passat uns determinats anys des de l’últim partit disputat en un equip sènior.

El hockey és un esport que enganxa. El fet de ser un esport d’equip, jugar-se a l’aire lliure, el bon ambient que s’hi respira o necessitar una inversió baixa per començar a practicar-lo, fa que la implantació d’aquests equips hagi crescut de manera significativa als darrers anys tant a Catalunya com a la resta d’Espanya.

De fet, com en les altres categories, la Federació Catalana de Hockey organitza les lligues oficials de “mamis” i de “papis”, per competir amb altres clubs catalans. La freqüència de partits, però, és inferior (quinzenal o mensual). Un cop l’any, a més, la Reial Federació Espanyola de Hockey també organitza, amb els equips que vulguin i s’apuntin, el Campionat d’Espanya de Hockey de Papis i Mamis.

La competició motiva i diverteix, i una bona preparació fisico-tècnica és necessària; motiu pel qual els equips compten amb entrenadors i entrenadores experimentats per dirigir les sessions setmanals. T’hi animes?

Aquests són els equips de Mamis i Papis de l'Iluro Hockey Club

EQUIP

MAMIS

EQUIP

PAPIS