LA NOSTRA

HISTÒRIA

ILURO

L’any 1991 fundació de l’Iluro Hockey Club


El hockey herba és un dels esports més antics que existeixen, com evidencien els documents gràfics trobats a l’antic Egipte i, actualment, és, desprès del futbol, l’esport d’equip més practicat arreu del món. Des de 1908 és un esport olímpic, però no va ser fins el 1923 que va néixer la Federació Espanyola de Hockey, desprès de l’aparició de diversos clubs, primer a Terrassa i desprès a Barcelona.


Al Maresme, el hockey va arribar bastants anys més tard, l’any 1991, de la mà d’un professor d’educació física, Mario Keudell, i un grup d’ex-alumnes de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, amb la fundació de l’Iluro Hockey Club. Desprès d’uns inicis complicats, per desconeixement de l’esport a la comarca i manca d’instal·lacions adequades per la pràctica esportiva, l’Iluro HC ha anat creixent fins a fer-se un lloc entre la resta de clubs catalans.


L’any 2009 s’aconseguia una fita important, per fi arribava la gespa artificial i s’inaugurava el Camp Municipal de Hockey Herba de Mataró. Pocs anys desprès, el club va ser distingit amb el prestigiós premi Club Europeu de l’Any de la Federació Europea de Hockey en la modalitat de clubs mitjans (2013) i organitzava el Festival del Hockey Català (2016).


Actualment, el Club compte amb més de 20 equips masculins i femenins, que competeixen en la majoria de categories, des de l’escola d’iniciació fins els equips sèniors, sense oblidar-nos dels equips socials de “papis” i “mamis” o el de “Hockey Plus” (hockey adaptat per nois i noies amb capacitats intel·lectuals especials).

PRESIDENTS

  • 1991Mario Keudell

  • 2006-2015 Oriol Cortada i Fusté

  • 2015-2019 Jaume Aceña i Sanchez

  • 2019 - 2022 Itziar Ruedas i Retuerto

  • 2022 - Actualitat Anna Roure MalageladaELS NOSTRES SPONSORS