PLA DE

VALORS

“Els valors són les qualitats intangibles d’una persona o d’una entitat que es veuen reflectides a través de les pràctiques diàries o estils de vida”. Francesc Torralba .

A l’Iluro HC vam apostar des dels nostres inicis per prioritzar i donar rellevància als valors, no tan sols com elements bàsics d’educació i formació de persones si no també, com elements de cohesió d’equips i de club. Amb aquesta finalitat es desenvolupava fa uns anys el Pla Valors de l’Iluro HC.

Un pla revisat i actualitzat, ben implantat a tots els nivells del Club, on jugadors/es, entrenadors/es, pares i mares, professionals o directius, són coneixedors dels valors del club per tal de garantir una bona formació i assolir els màxims èxits esportius, tant a nivell personal i col·lectiu.


Els eixos vertebradors del Pla Valors son els següents:

  • És un club més esportiu que social.
  • La pràctica esportiva està basada en objectius concrets.
  • L’esperit de superació és el motiu principal del treball diari.
  • L’esforç i el compromís són elements claus per desenvolupar-te com a persona i com a part d’un col·lectiu.
  • La competició forma part de l’esport. Competir vol dir saber guanyar amb respecte, perdre amb honor i sentir-te orgullós del teu Club.
  • Els valors com el respecte, l’honestedat, l’autocontrol, l’amistat o la justícia són les bases d’una educació basada en els valors.

A L'ILURO BUSQUEM

UNA EDUCACIÓ EN VALORS

ELS NOSTRES VALORS

Com a síntesi,

els Valors distintius que es viuen i s’aprenen a través del hockey a l’Iluro són:

ESFORÇ, COMPROMIS i SUPERACIÓ

Defensem l’esforç com un valor fonamental per poder millorar i, juntament amb el compromís, garanteixen l’esperit de superació, que ens fa créixer com a persones i ens permet assolir els nostres reptes.


RESPECTE i JOC NET

L’educació i el respecte han d’estar sempre presents en aquells que tenim responsabilitats en el desenvolupament de les persones. Amb bon exemple i principis ètics, treballem el respecte als companys, als rivals, als àrbitres i a un mateix. El joc net (fair play, en anglès) és la dimensió del respecte aplicada a l’esport, la competició i el reglament. El nostre model de competició està basat en els valors fonamentals del Club.


AMISTAT

L’amistat o la companyonia és el valor més preuat dels esportistes. Fomentem la unió i el tracte personal entre tots els jugadors i jugadores, siguin del club que siguin, deixant de banda la competició o les diferències entre clubs i esportistes.


ÈXIT i HONOR

Treballem per millorar i per assolir èxits, no només victòries. Apostem per una competitivitat positiva, ben entesa, on guanyar és molt menys important que millorar. Ensenyar a gestionar emocionalment tant les derrotes com les victòries, a ser respectuós amb els companys i els rivals i saber guanyar o perdre amb honor i sense desprestigiar el contrari.


DIVERSIÓ i APRENENTATGE

Tenim present l’edat i la maduresa de la persona per garantir l’equilibri entre diversió i aprenentatge, per descobrir totes les facetes del joc, la participació en els exercicis proposats o les competicions adaptades.